Kezdd a lejtőket a teremben - A hét edzője Rideg Kinga

  • Bejegyezte: Unknown
  • dátum: csütörtök, február 27, 2014 -
  • 0 megjegyzés
Ha lehetőségünk vagy hó a síeléshez, mindig jól jön egy B terv. Rideg Kinga, pro ski edző szerint a síelő szimulátoros óra pont ezt a problémát oldja meg, kortól és nemtől függetlenül bárki végig tud siklani a képzeletbeli pályákon.


Rideg Kinga

A magam részéről én régebben síeltem, tehát megvannak az alapjaim. Mi a helyzet azzal, aki nulla sí tudással jön ide, elsajátíthatja a szükséges alapokat, netalán még síelni is megtanulhat?

A Pro Ski-Training edzést eredetileg síversenyzők szárazedzéséhez fejlesztették ki.
imitálja a síelés technikáját, az edzések mind a mozgástechnika, mind a koordináció, az egyensúly valamint az állóképesség elsajátításában, és fejlesztésében is segítenek.Természetesen, mint minden szimulátor, ez is csak imitálja a mozgástechnikát, és ahogy biciklizni sem lehet szobabiciklin megtanulni, úgy a síeléshez is szükséges a hó, a lejtő…A tanulást azonban mindenképpen elősegíti néhány Pro Ski Training edzés. Mindemellett aki csupán feszes izomzatra vágyik, melyet egy kemény zenés kondi edzéssel ér el, az sem fog az órákon csalódni.

Ha már megmozgat és alakformáló: pontosan mely testrészeinket edzi leginkább?

Alapvetően a csípő, fenék, combizmokat dolgoztatja meg, hiszen ötven percen keresztül ezek az izmok folyamatosan ellenállásban mozognak. Mivel a síelés is teljes testet igénybe vevő mozgás, a gyakorlatok olyan szisztéma szerint vannak felépítve, hogy az egész testünket átmozgassuk egy edzésen. A sítartásban végzett gyakorlatok során a hasizmok tónusban tartása miatt a hasizmok is úgy mozognak, mintha haspréseket végeznének. A pro ski edzéseken a karokat és a felsőtestet súlyzós gyakorlatokkal vonjuk be a munkába.



A vendégek kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül csatlakozhatnak az órákhoz?

Tulajdonképpen igen. A vendégek többségét kitevő huszon-harmincéves korosztály mellett volt már 70 év körüli volt válogatott sportoló úriember is nálunk edzett síszezon előtt és alatt is edzett a jó kondiért, emellett nagyon sok pár együtt jár hozzánk. A férfiak is szeretik ezt a sportot, hiszen kemény kondi edzés, nem a csajos mozgások közé tartozik.

0 megjegyzés :

PARTNEREK: