Ne félj, megtart az anyag: Hammock

Rajt:

A légtorna szó hallatán mi jut elsőként eszedbe? Nekem a cirkusz és a szépen, szinte utánozhatatlanul pontosan és kecsesen mozgó légtornászok tánca a levegőben. Mint oly sok mozgásformát, a légtornát is „fitneszesítették” már, ezért a következő sportkóstolásom ennek a bűvkörében zajlott.

Impressziók:

A stúdió egy VII. kerületi csupa fehér, csupa nőcis lakásban van. Kimondott öltöző nincs kialakítva, csak a félig konyhaként is funkcionáló áthaladó folyosón  tudok átöltözni, de ez nem jelent gondot, hiszen csak lányokkal vagyok körülvéve; kivételes alkalom, hogy most a fotósom az egyetlen tesztoszteron gazdatest közel s távol a stúdióban, ő pedig türelmesen várja az óra kezdetét egy másik szobában.

A két szoba egyikében lesz a hammock óra, a légtornázáshoz használandó anyagok - amelyekben csavarodunk, pördülünk, fordulunk majd - már kikészítve, lógnak le a plafonról. Nem is teketóriázunk sokat, Simkó Gina, az óraadó bemutatja, hogy kell majd madárfogással tartani magunkat a plüss anyagon, ami olyan mellmagasságban helyezkedik el nekem.

Gina instruál engem

Gina bemutatja az első gyakorlatot, amely közben a teste végig könnyedén simul az anyaghoz. Nincs itt probléma, könnyen mehet ez nekem is! Tehát test felhúz, anyag derékhoz érint, láb is felhúz, miközben hátradőlök, a két lábamat szétterpesztve bele csavarintom magamat a plüssbe…Eközben félre kell tennem a tériszonyt és a hátraeséstől való félelmemet…pár próbálkozás után - nem mondom, hogy eleinte egyszerűen ment és nem paráztam közben - sikerült, lábaim az égnek, fejjel lefelé lógok huhú!



Kihívás teljesítve, első sikerélmény bezsebelve, a fotós már most pirul a sok szét tett lábú lány láttán.
Egy-két pörgés, forgás, láb ide-oda emelés után fel is húztam magam az égbe, ahol a többiekkel együtt kötözött sonkaként vagy szalonképesebb szóval kifejezve karácsonyfadíszként lógtunk. A kitűnő hangulatú óra felépítése szerint az első gyakorlatot összekötjük az összes utána következővel.

Így kerültünk ilyen és ehhez hasonló pózokba: 








Mintha hintáznék! Ez az egyik kedvencem volt

No de Gina egyre nehezebb gyakorlatokat mutatott be, aminek az lett a vége, hogy egy plüssön volt a kinyújtott lábunk, sőt még fel is álltunk rá: komolyan meglep mi mindent lehet kihozni egy anyagból megfelelő kreativitással (és mindezt elegánsan, hiszen a lábainknak végig spiccben kellett/kellett volna lenniük).



Két mozdulat között mindig spárgába ereszkedtünk le, a felsőtestünket kicsit előrehajtva, ez volt a pihenő és a nyújtás együttese.



A legutolsó mozdulat volt a legnagyobb félelmem: fejjel lefelé lógás ellentétben az első hátradőléssel, hiszen most nem kapaszkodok semmibe. Egészséges a „lógás” és nagyon jól kinyújtja a csigolyákat!
Az óra végi relaxáció idejére bábbá változunk: nem is olyan egyszerű, hiszen végtagjainkat kitekerve, betekerve, ide-oda rakva jön létre a kis kuckónk. Lábaim az égnek állnak, karjaim két oldalt lógnak elernyedve, a szemeim becsukva, és lazítok, ahogy a többiek.


Külön öröm számomra az, hogy Gina megdicsért, milyen jól ment az edzés, hiszen első alkalommal nem mindenki tudja végig csinálni a teljes órát. You made my day Gina!

Ami fontos:

Az anyag, amin húzódzkodsz, könnyen kidörzsölheti a hónaljadat és az alkarodban is komoly izomlázat érezhetsz közben és másnap a tested folyamatos felhúzása miatt.

Hol? Womanity Studio, VII. Budapest Síp utca 5., 1. emelet
Mennyibe kerül?
1 alkalom 2500 Ft
5 alkalom 9000 Ft
10 alkalom 15000Ft
Mit vigyél? A megszokott alap edzőfelszerelést, cipő nem szükséges
Az óra korosztálya: 23-30 év

Pontozás
Kínzó faktor: 9/10
Ennyire formál: 10/10
Edző: 10/10
Helyszín: 9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 8/10
Férfi/nő arány: csak nők!

Fotó: Lindmayer Zsolt 

0 megjegyzés :

PARTNEREK: