Kihívásokra vágyom – Interjú Horváth Évával

  • Bejegyezte: Unknown
  • dátum: csütörtök, június 19, 2014 -
  • 0 megjegyzés
A közös cross training edzésünk előtt meginterjúvoltam Horváth Évát az étkezési szokásairól, mesélt a búvárkodással kapcsolatos élményeiről és elmondta, hogy miért akar visszatérni Kolumbiába, az Éden Hotel forgatási helyszínére.


Horváth Éva

Voltál szépségkirálynő, szerepeltél valóságshow-ban, magazinokban, jelenleg műsorvezető vagy. Ezek közül melyik volt a kedvenc időszakod és miért? 

Számomra fontosak a kihívások! A Celeb vagyok, ments ki innen c. reality show volt az, ahol sikerült bebizonyítani, hogy mennyire belevaló és rátermett vagyok - a másik ilyen kaliberű műsor a Szombat esti láz volt. Műsorvezetés terén  az Éden Hotel valóság show marad az örök szerelmem, hiszen az első részt Kolumbiában forgattuk és magamtól nem jutott volna eszembe, hogy turistaként odautazzak. Két hónap ottani lét után átértékelődött az országhoz való hozzáállásom és a közeljövőben szeretnék visszamenni.

Körbejárnád az országot vagy inkább csak a forgatás helyszínére mennél vissza?

A forgatás helyszínére, hiszen nagyon jó emlékek kapcsolnak ehhez. Van ott egy hely, a Ciudad Perdida, azaz az „Elveszett város”, ahová csak szamárháton, 3-4 nap alatt lehet eljutni és teljesen nomád módon, indiánfalvakban szállásolják el az oda érkező embereket. Pechemre, amikor lett volna szabadidőm, a hatalmas esőzések miatt törölték a túrákat. Ezt az utat feltétlenül szeretném megcsinálni, ha visszatérek!



Szamárháton innen és túl: milyen mozgásokat szeretsz, és mennyi időt szakítasz rájuk? 

Az elmúlt időben sokat forgattam, emiatt szinte semmi időm nem jutott a sportra, és ez eléggé idegölő volt számomra. A trénerem többször mondta, hogy ugorjak be este az edzőterembe mozogni, de egyszerűen nem volt rá erőm. Vannak olyan időszakok, amikor többet sportolok, de mostanság nehezebben veszem rá magam az edzésekre. Hozzátartozik az is, hogy féltem a térdeimet, mivel egy velem született genetikai rendellenesség miatt bármikor kiugorhatnak a helyükről, ezért is preferálom inkább a statikus, konditermi mozgásokat.

Úgy tudom búvárkodsz is!

Igen, Open Water Diver vizsgám van, így ha lehetőségem adódik rá, szívesen merülök, de csak biztonságos mélységekig. Szeretek gyönyörködni a korallokban és úgy gondolom, az egyik legszebb víz alatti élővilággal a Vörös-tenger rendelkezik, bármelyik karibi térséggel felveszi a versenyt, sőt.

A Vörös-tengerhez fűződik a legszebb búváros emléked is?

A legjobb élményem Balihoz, az első búvárkodásomhoz kapcsolódik, ott éreztem először milyen ereje van a víznek, mint elemnek, és mennyire kiszolgáltatottak lehetünk mi merülők, a tengernek!



A sportos életmód szerves része a megfelelő táplálkozás. Még korábban azt nyilatkoztad, hogy előszeretettel vacsorázol szalonnát és kolbászt!

Sőt, például ma reggelire is kolbászt ettem – a kocsiban – , mivel nagyon praktikus és mindenhova vihetem magammal. Hogy őszinte legyek, ha választhatok egy steak és egy cézár saláta között, nem kérdés, hogy mit fogok enni. Nagyon szeretek enni, főzni és különlegességeket kipróbálni, ezért a diéta nehéz számomra. Kedvenc ételeim a tengeri herkentyűk, amit ugye itthon viszonylag nehézkesen lehet beszerezni, de ha egy mediterrán országban élnék, biztosan reggeltől-estig kagylót, halat és rákokat ennék. Mostanság a paleolit étrend áll közel hozzám, amit tavaly komolyan be is tartottam és érezhetően meg is változott ennek következtében a szervezetem. Ugyanakkor a párom nem tért át erre az étrendre és ha délelőtt  10 órakor azt kéri, hogy csináljak neki palacsintát, akkor nem könnyű tartani a saját táplálkozási szokásaimat. Továbbra is odafigyelek a paleolit szabályaira, bár már nem annyira szigorúan, mint korábban.

A Megruházlak c. műsor miatt egy húzós, forgatásokkal teli időszakon vagy túl, talán emiatt is szorult vissza a paleo követése. Milyen műsorvezetői feladatok várnak rád az elkövetkező időkben?

Nyáron pihenő van ami a forgatásokat illeti , de bízom benne, hogy ősztől újabb felkéréseket kapok, hiszen ez a fő profilom. Nyárra egy egészen új feladat vár rám, ugyanis én leszek a Miss Balaton 2014 koordinátora, ezáltal sokat fogok a rendezvény szervezésével és a versenyző lányokkal foglalkozni.



A személyes blogodon sokféle információt megosztasz magadról, beleértve a praktikáidat is. Ahhoz, hogy mindig, minden helyzetben szép legyél, milyen trükkökre van szükséged?

Nálam mindennek a krémek az alapjai! Reggel-este kenem az arcomat, különböző fajtájú hidratálókkal és ránctalanítókkal, nélkülük nem tudok létezni.

Említetted, hogy a műsorok, amelyekben szerepeltél, hatással voltak rád. Mi a helyzet a Megruházlak c. műsorral? Adott neked új tippeket divat és stílus terén?

Igen, folyamatosan lestem a tervezőinket és pár trükköt el is lestem tőlük. Szeretem a színes, virágos darabokat, de az én ízlésem is folyamatosan változik, hiszen 35 évesen már nem akarok felvenni miniszoknyát. Mostanában az üzletasszonyos stílust kedvelem: térd alá érő, térdnél elvágott ruhák vagy nadrágok, blúzok minden mennyiségben jöhetnek, valamint idén a legújabb ruhaszerelmem a zakó lett.

Végszóként milyen releváns inspirációval, tanáccsal szolgálnál azoknak az olvasóimnak, akik még nem találták meg a saját sportjukat?

Érdemes olyan nagyobb sport rendezvényekre elmenni, ahol egy nap számtalan mozgásforma kipróbálható. Ezzel szemben ha már járnak egy óratípusra, de előtte mégis azt érzik, hogy nyűgösek, nincs kedvük menni, akkor az nem az ő sportáguk, váltsanak. Ne nyűgnek érezzék a sportot, hanem szeressék és vágyjanak rá mindennap!



Fotó: Láposi Dávid, Facebook

0 megjegyzés :

PARTNEREK: